Vaarallista rakkautta jumalten saarella

Seikkailuja maailmalla -sarjan 7. teos vie Kreetalle, jota jumalten saareksi kutsutaan. Kirja on nuorten dekkari ja matkaseikkailu.

Lue lisää

Hieroglyfien salaisuus - nuorten seikkailukirja Egyptistä

Seikkailuja maailmalla -nuortenkirjasarjassa on julkaistu kuudes teos: Hieroglyfien salaisuus. Kirjan seikkailu vie Egyptiin, jossa Elsa ryhtyy selvittämään tuhansia vuosia vanhan faaraohaudan hieroglyfin arvoitusta. "Faarao Tutankhamon on kuuluisa hänen hautakammiostaan löy

Lue lisää

Nuortenkirja Kielletyn kaupungin aarre

Seikkailuja maailmalla -nuortenkirjasarjan viides teos, joka vie Kiinan Pekingiin keisariajan jalanjäljille:

Lue lisääAikaisemmat tiedotteet
takaisin

Seikkailukirja Kilimanjaron sankari

Nuortenkirja Kilimanjaron sankari on kuvaus vuorivaelluksesta Afrikan korkeimmalle vuorelle Kilimanjarolle. Kirjan päähenkilö Taavi lähtee vaarinsa tueksi tälle vaativalle vaellukselle. Tavoitteena on päästä Tansaniassa sijaitsevan sammuneen tulivuoren Kilimanjaron korkeimmalle huipulle Uhuru Peakille, joka kohoaa lähes 6000 meriin. Kun vaelluksella liikutaan Alppejakin korkeammalla happiköyhässä ilmassa, on suuri riski saada hengenvaarallinen vuoristotauti.

Vaelluksella Taavi päätyy myös auttamaan ahdinkoon joutunutta afrikanpuhvelin vasikkaa, mutta joutuu samalla silmätysten tämän emon kanssa. Puhvelia pidetään Afrikan vaarallisimpiin kuuluvana eläimenä. Kilimanjaron huipulla tapahtuu onnettomuus ja retkitoveri joutuu hengenvaaraan. Taavin neuvokkuus ja rohkeus pelastavat hänet.

Teos on Seikkailuja maailmalla -nuortenkirjasarjan nro 4. Kirjoittaja on Matti Uurinmäki. Kirjan kuvaamat tapahtumapaikat ovat todellisia. Kirjassa on runsas värivalokuvakuvitus. Seikkailun ohella kirja tarjoaa perustietoa Kilimanjarolla vaeltamisesta. Kirja on julkaistu vain e-kirjana Elisa Kirja -palvelussa.


16.1.2014