Vaarallista rakkautta jumalten saarella

Seikkailuja maailmalla -sarjan 7. teos vie Kreetalle, jota jumalten saareksi kutsutaan. Kirja on nuorten dekkari ja matkaseikkailu.

Lue lisää

Hieroglyfien salaisuus - nuorten seikkailukirja Egyptistä

Seikkailuja maailmalla -nuortenkirjasarjassa on julkaistu kuudes teos: Hieroglyfien salaisuus. Kirjan seikkailu vie Egyptiin, jossa Elsa ryhtyy selvittämään tuhansia vuosia vanhan faaraohaudan hieroglyfin arvoitusta. "Faarao Tutankhamon on kuuluisa hänen hautakammiostaan löy

Lue lisää

Nuortenkirja Kielletyn kaupungin aarre

Seikkailuja maailmalla -nuortenkirjasarjan viides teos, joka vie Kiinan Pekingiin keisariajan jalanjäljille:

Lue lisää

  

TUNTSAJOKI

 

Venäjän puolelle laskeva Tuntsajoki löytyy Itä-Lapista Sallan pohjoisosasta. Tuntsa on kaunis erämaajoki, joka Suomen puolella on sopivan kokoinen perhokalastukseen. Joessa on sekä rauhallisia suvantoja että vauhdikkaampia nivoja. Joelle on helppo, jopa liiankin helppo päästä, sillä metsäautotiet kulkevat sen varsia. Joessa on luonnontilainen kalakanta, mikä asettaa vaatimuksia kalastajan taidoille. Tuntsa oli ennen sotia kuuluisan eräkirjailijan A. E. Järvisen lempiseutuja.

Tuntsa on, paitsi kalamiehen mieleen, myös pienimuotoinen melontajoki, joka sopii aloittelijallekin.

Tuntsan vesi on erittäin kirkasta. Aivan joenvarsi on usein pensaikkoinen, mutta jo muutaman kymmenen metrin päässä usein kohoaa harju.

Paikoitellen Tuntsa vie melojaa hieman vauhdikkaamminkin.