Vaarallista rakkautta jumalten saarella

Seikkailuja maailmalla -sarjan 7. teos vie Kreetalle, jota jumalten saareksi kutsutaan. Kirja on nuorten dekkari ja matkaseikkailu.

Lue lisää

Hieroglyfien salaisuus - nuorten seikkailukirja Egyptistä

Seikkailuja maailmalla -nuortenkirjasarjassa on julkaistu kuudes teos: Hieroglyfien salaisuus. Kirjan seikkailu vie Egyptiin, jossa Elsa ryhtyy selvittämään tuhansia vuosia vanhan faaraohaudan hieroglyfin arvoitusta. "Faarao Tutankhamon on kuuluisa hänen hautakammiostaan löy

Lue lisää

Nuortenkirja Kielletyn kaupungin aarre

Seikkailuja maailmalla -nuortenkirjasarjan viides teos, joka vie Kiinan Pekingiin keisariajan jalanjäljille:

Lue lisää

  

Peltotunturi (Peltoaivi, Bealdoaivi)

Aamulla lähdimme huiputtamaan Peltotunturia (568 mpy). Kun Honkavuoman Latvajärvi on 314 metrissä, niin nousua kertyy noin 250 metriä. Peltotunturilla on peräti kymmenkunta huippua. Rinne alkaa tasaisesti nousta heti Honkavuomasta. Leiripaikastamme oli korkeimmalle huipulle noin 3,5 km.


















Peltotunturille on länsipuolelta, siis Honkavuoman puolelta, erittäin helppo nousta. Tasaisen loivahkosti kohoava rinne on kivetöntän helppokulkuista nummea.

















Sielikkömättäät ja kurjenkanervat sinipunasivat tunturinrinteet.




















Reitin varrelle osui ennen ylintä huippua pari hieman matalampaa. Nousimme ensin keskimmäiselle huipulle, joka siis ei ollut vielä tunturin korkein kohta.






































Sielikön ohella toinen aito tunturikasvi oli uuvana. Sen on matala ikivihanta varpukasvi valkoisin kukin. Peltotunturin huipulla uuvanaa oli pikkumättäinä.




















Huipulla oli jäänteitä myös jostakin vanhasta puurakenteesta. Lieneekö siellä ollut joskus palovartiotorni. Tietysti myös valtaisa kävijöiden kasaama "kiviseita". Näkymät olivat laajat ja upeat.

















Luonto tarjosi myös mukavan yllätyksen. Kivien lomassa juoksenteli kiirunaparvi. Mukana sattui olemaan vain lyhyt objektiivi, joten lähikuvat jäivät saamatta. Niinpä kuvista muodostuikin varsinaisia piilokuvia, sillä aivan uskomaton on kiirunan kesäinen(kin) suojaväritys. Tässäkin kuvassa lintu on keskellä kuvaa, mutta hyvin vaikea havaita. Rohkeita kiirunat olivat. Eivät pyrähtäneet lentoo, vaan vikkelästi juoksentelivat kivien välissä säilyttäen noin kymmenen metrin etäisyyden kuvaajaan.