Vaarallista rakkautta jumalten saarella

Seikkailuja maailmalla -sarjan 7. teos vie Kreetalle, jota jumalten saareksi kutsutaan. Kirja on nuorten dekkari ja matkaseikkailu.

Lue lisää

Hieroglyfien salaisuus - nuorten seikkailukirja Egyptistä

Seikkailuja maailmalla -nuortenkirjasarjassa on julkaistu kuudes teos: Hieroglyfien salaisuus. Kirjan seikkailu vie Egyptiin, jossa Elsa ryhtyy selvittämään tuhansia vuosia vanhan faaraohaudan hieroglyfin arvoitusta. "Faarao Tutankhamon on kuuluisa hänen hautakammiostaan löy

Lue lisää

Nuortenkirja Kielletyn kaupungin aarre

Seikkailuja maailmalla -nuortenkirjasarjan viides teos, joka vie Kiinan Pekingiin keisariajan jalanjäljille:

Lue lisää

  

Sotajoelta Ivalojoelle

Pahaojan kämpältä Ivalojoen Kultalaan on noin 12 km. Reitti on muutoin verraten helppo kulkea, mutta Pataojan kuru Patatunturin ja Björklundin vaaran välissä on melkoisen syvä. Korkeuseroa kumpaankin suuntaan on noin 100 metriä, mikä kyllä pusertaa hien pintaan.Patatunturille on merkitty lyhyt sivupoikkeama. Polulta nousu tunturin pyöreälle laelle on helppo. Sinnekin kannattaa poiketa vilkaisemaan kairan näkymiä.
Polku Björklundin vaaralta Ivalojoen partaalle on melko hankalaa kosteikkoa, paikoin märkääkin. Björklundinvaaralta (370 mpy) on noin parin sadan metrin lasku Ivalojoen tasolle (170 mpy) -  ja toiseen suuntaan tietysti nousu! Puolet korkeuserosta syntyy lyhyellä matkalla Ivalojoen rantatörmässä, joka siis Björklundinvaaran kohdalla Kultalaa vastapäätä on erittäin jyrkkä ja korkea. Niinpä siihen onkin koko rantatörmän matkalle rakennettu puuportaat. Niissä on askelmia lähes 600. Näkymät portaiden yläpäästä Ivalojoelle ovat kieltämättä mahtavat.Joen etelärannan vaara on siis saanut nimensä kullanetsijä Björklundista. Hänen tarinansa - unennäköön perustuva kullan löytyminen - on kiehtova ja siihen jokaisen Ivalojoella kävijän kannattaa tutustua.