Vaarallista rakkautta jumalten saarella

Seikkailuja maailmalla -sarjan 7. teos vie Kreetalle, jota jumalten saareksi kutsutaan. Kirja on nuorten dekkari ja matkaseikkailu.

Lue lisää

Hieroglyfien salaisuus - nuorten seikkailukirja Egyptistä

Seikkailuja maailmalla -nuortenkirjasarjassa on julkaistu kuudes teos: Hieroglyfien salaisuus. Kirjan seikkailu vie Egyptiin, jossa Elsa ryhtyy selvittämään tuhansia vuosia vanhan faaraohaudan hieroglyfin arvoitusta. "Faarao Tutankhamon on kuuluisa hänen hautakammiostaan löy

Lue lisää

Nuortenkirja Kielletyn kaupungin aarre

Seikkailuja maailmalla -nuortenkirjasarjan viides teos, joka vie Kiinan Pekingiin keisariajan jalanjäljille:

Lue lisää

  

Saamenpolun pohjoispuoli

Laiskoja kun olemme (etenkin turhassa suunnistamisessa) niin reitimme noudatteli kuta kuinkin Saamenpolkuna tunnettua vaellusreittiä. Itse asiassa suuresti yllätyimme, kuinka monipuolinen ja vaivaton Saamenpolku vaellukseen on. Jossakin lähteessä oli kuulemma kerrottu reitin soveltuvan erittäin kokeneille vaeltajille, mutta itse kyllä uskallan suositella sitä myös vähemmän vaeltaneille. Reitti on erinomaisen hyvin merkitty ja länsipuolella (Pulmankijärven reitillä) on useita erittäin hyvässä kunnossa olevia autiotupia. Reitillä ei ole yhtään todellista rankkaa nousua eikä yhtään kunnollista rakkaa, rinnesuotkin on oivallisesti pystytty minimoimaan. Helppo reitti (fyysisesti) - aina tietenkin pitää tietysti muistaa, missä vaelletaan ja millaiset sääolot seudulla voi kesälläkin yllättää.

HotSpotteja

Päivätaipaleet ja leiripaikat muodostuivat itsestään matkan edetessä. Samoin reittikin, emme itse asiassa olleet suunnitelleet etukäteen kovinkaan tarkkaan, minne menemme ja milloin. Kun luonnossa ollaan eletään ja edetään luonnon mukaan. Seuraavat kohteen kuitenkin etukäteen mielessä pyörivät:

1. Silisjoki (kalastus)
2. Villavaara (seudun korkein nyppylä)
3. Harrijoki (kalastus)
4. Harrijärvi (kalastus)
5. Näätämö (kalastuksen katselu)