Vaarallista rakkautta jumalten saarella

Seikkailuja maailmalla -sarjan 7. teos vie Kreetalle, jota jumalten saareksi kutsutaan. Kirja on nuorten dekkari ja matkaseikkailu.

Lue lisää

Hieroglyfien salaisuus - nuorten seikkailukirja Egyptistä

Seikkailuja maailmalla -nuortenkirjasarjassa on julkaistu kuudes teos: Hieroglyfien salaisuus. Kirjan seikkailu vie Egyptiin, jossa Elsa ryhtyy selvittämään tuhansia vuosia vanhan faaraohaudan hieroglyfin arvoitusta. "Faarao Tutankhamon on kuuluisa hänen hautakammiostaan löy

Lue lisää

Nuortenkirja Kielletyn kaupungin aarre

Seikkailuja maailmalla -nuortenkirjasarjan viides teos, joka vie Kiinan Pekingiin keisariajan jalanjäljille:

Lue lisää

  

SAAMENPOLUN PYRÄHDYS 19.-20.7.2003

Ensimmäinen nuotiopaikka (kartassa nimetön) tuli varsin pian (vajaa 3 km). Nuotiopaikat ovat uusia, laavut hyväkuntoisia. Puita riittävästi. Nuotiopaikat ovat lompoloiden/järvien rannoilla.

Ensimmäiseltä nuotiopaikalta on 3-4 km Kirakkajärven nuotiopaikalle. Siellä kohtasimme reitin ainoat toiset vaeltajat 2 x 2 henkeä. Koko tällä parin päivän pyrähdyksellä tapasimme siis vain neljä muuta vaeltajaa, joten heinäkuussakin reitillä oli varsin rauhallista.

Kirakkajärven rannoilla on asutusta. Nuotiopaikalla vesi otetaan järvestä. Lienee vielä juomakelpoista (keittämättäkin). Ainakaan mitään mainintaa ei näkynyt.

Hieman ennen Kirakkajärven nuotiopaikkaa maasto muuttui tasaisemmaksi ja jatkuikin sitten sellaisena kierrellen Kirakkajärven kaakkois-eteläreunaa. Huomattavasti helpompaa kulkea kuin siihen saakka. Kasvillisuus muuttui mäntyvaltaiseksi. Koivikot jäivät taakse.

Kirakkajärven länsipuolella ohitetaan Porotila Toini Sanila. Polku nousee kahden järven väliselle korkealle kapealle harjulle.

Harjulta on aivan upeat näköalat kahden puolen. Tämä on todella upea vaellusjakso.