Vaarallista rakkautta jumalten saarella

Seikkailuja maailmalla -sarjan 7. teos vie Kreetalle, jota jumalten saareksi kutsutaan. Kirja on nuorten dekkari ja matkaseikkailu.

Lue lisää

Hieroglyfien salaisuus - nuorten seikkailukirja Egyptistä

Seikkailuja maailmalla -nuortenkirjasarjassa on julkaistu kuudes teos: Hieroglyfien salaisuus. Kirjan seikkailu vie Egyptiin, jossa Elsa ryhtyy selvittämään tuhansia vuosia vanhan faaraohaudan hieroglyfin arvoitusta. "Faarao Tutankhamon on kuuluisa hänen hautakammiostaan löy

Lue lisää

Nuortenkirja Kielletyn kaupungin aarre

Seikkailuja maailmalla -nuortenkirjasarjan viides teos, joka vie Kiinan Pekingiin keisariajan jalanjäljille:

Lue lisää

  

SAAMENPOLUN PYRÄHDYS 19.-20.7.2003

Seuraavalle nuotiopaikalle oli turhan pitkä matka ja ilta alkoi tulla. Harjulta laskeutumisen jälkeen leiriydyimme noin klo 23:n tienoilla seuraavalle kauniille jäkäläkankaalle. Teltalta oli tunnelmallinen näkymä harjun juuren peilityynelle järvelle. Nuotiota emme tietenkään tehneet, vaan keittelimme iltateen kaasukeittimellä.

Yöllä ukkonen hieman jyrähteli ja muutaman pisarankin heitti, mutta aamulla matka jatkui hyvässä säässä.

Järveen laski viereisestä selvästi ylempänä olevasta lompolosta puro, jonka yli vei hyvä silta. Kuivuus oli kuitenkin pienentänyt puron niin vähiin, että ilman siltaakin siitä olisi tällä kertaa selvinnyt kuivin jaloin.

Maasto ja maisema muuttui jälleen. Entistäkin vaikuttavammaksi. Metsä oli vanhaa mäntymetsää, känkkyräisiä aihkeja, keloja, joskin paikoin myös myrskyn kaatamia. Lohkareikkoja ja isoja lohkareita riitti kierreltäväksi ja kaarreltavaksi.

Polulla on "neljän suunnan" risteys. Oikea reitti jatkuu vasemmalle kääntyvää haaraa, joka ohjaa Taimenlammelle (seuraavalle nuotiopaikalle, joka kartassa on nimellä Vainospää).

Lompoloita oli lukemattomia, osassa reilusti vettä, mutta osa osin tai jopa kokonaan kuivuneita. Nyt oli menossa pitkä kuiva ja kuuma jakso.