Vaarallista rakkautta jumalten saarella

Seikkailuja maailmalla -sarjan 7. teos vie Kreetalle, jota jumalten saareksi kutsutaan. Kirja on nuorten dekkari ja matkaseikkailu.

Lue lisää

Hieroglyfien salaisuus - nuorten seikkailukirja Egyptistä

Seikkailuja maailmalla -nuortenkirjasarjassa on julkaistu kuudes teos: Hieroglyfien salaisuus. Kirjan seikkailu vie Egyptiin, jossa Elsa ryhtyy selvittämään tuhansia vuosia vanhan faaraohaudan hieroglyfin arvoitusta. "Faarao Tutankhamon on kuuluisa hänen hautakammiostaan löy

Lue lisää

Nuortenkirja Kielletyn kaupungin aarre

Seikkailuja maailmalla -nuortenkirjasarjan viides teos, joka vie Kiinan Pekingiin keisariajan jalanjäljille:

Lue lisää

  
Joutsitunturi talvella 2003

Joutsitunturi on helppo tavoittaa myös talvella.

Kaikkein helpoimmin sen tietysti voi suorittaa moottorikelkalla, jonka voi vuokrata Tuntsan Pubilta. Tai osallistua mainitun yrityksen järjestämälle kelkkasafarille.

Joutsitunturi on myös hiihtoetäisyydellä. Lähtöpaikkana voi olla esimerkiksi joko Tuntsan Pubi tai Tuntsan-Värriön tien risteys, johon saakka Tuntsan tie on aurattu myös talvella. Risteyksestä Joutsille tullee noin 10 km. Tunturin suuntaan on usein ajettu moottorikelkalla, jolloin voi halutessaan hiihdellä myös kelkan jälkeä (jos muutoin upottaa).

Joutsitunturi nousee varsin loivasti ja tasaisesti, joten sen päälle pääsee nousemaan tavallisilla suksilla. Laki on talvella lähes avointa, kun pensaat ovat suurelta osin lumen alla. Miellyttävintä päällä on tietysti tyynellä aurinkosäällä. Selvällä säällä näkyy hyvin mm. Sorsatunturin luminen kartiohuippu idässä.

Joutsin juurelta  Joutsin rinteestä Joutsin päältä 

Joutsin avointa lakea  Näkymä Joutsilta  Näkymä Sorsatunturille, jonka kartiohuippu kohoaa taivaanrannassa.