Vaarallista rakkautta jumalten saarella

Seikkailuja maailmalla -sarjan 7. teos vie Kreetalle, jota jumalten saareksi kutsutaan. Kirja on nuorten dekkari ja matkaseikkailu.

Lue lisää

Hieroglyfien salaisuus - nuorten seikkailukirja Egyptistä

Seikkailuja maailmalla -nuortenkirjasarjassa on julkaistu kuudes teos: Hieroglyfien salaisuus. Kirjan seikkailu vie Egyptiin, jossa Elsa ryhtyy selvittämään tuhansia vuosia vanhan faaraohaudan hieroglyfin arvoitusta. "Faarao Tutankhamon on kuuluisa hänen hautakammiostaan löy

Lue lisää

Nuortenkirja Kielletyn kaupungin aarre

Seikkailuja maailmalla -nuortenkirjasarjan viides teos, joka vie Kiinan Pekingiin keisariajan jalanjäljille:

Lue lisää

  

Jaltakkiautoiva (Jaltakkilautatsioiva)

Jaltakkiautoiva (nimi on nyttemmin muuttunut muotoon Jaltakkilautatsioiva) on kaunis pikku tunturi Itä-Lapissa Venäjän rajan läheisyydessä. Rajavyöhyke rajautuu suoraan tunturiin. Jaltakkiautoivan laki yltää juuri 500 metriin. Autolla pääsee - halutessaan - aivan tunturin juurelle ajamalla ns. Kuskoivan kodan tietä, joka erkanee Tuntsalle menevästä tiestä. Hieman on tie kivinen, joten aivan matalapohjaisella autolla joutuu todella varomaan, ettei matka sittenkin muutu kävelyreissuksi.

Tunturi lähtee nousemaan suoraan pikku tieltä. Nousu on helppo. Rinne on pääasiassa nummipeitteinen, ei mitään haittaavaa rakkaa. Sopii myös lasten kiivettäväksi, joskin varsinkin heti alkumatkasta nousee varsin reippaasti.Jaltakkiautoivalta näkee "kivenheiton" päässä olevan rajan yli Venäjän puolella. Aivan vieressä kohoaa Suomen puolella Takkaselkätunturi ja Kuskoiva. Lähellä ovat myös mm. Sorsatunturi, Kaunisoiva ja pohjoisen suunnalla Nuolusoiva. Pohjoiseen näkee pitkälle yli Tuntsajoen laakson - esimerkiksi Sauoivalle ja Värriötunturille.

Veera-dobermanin takana kohoaa naapurina Takkaselkätunturi kyömyineen - siis taakkoineen.