Vaarallista rakkautta jumalten saarella

Seikkailuja maailmalla -sarjan 7. teos vie Kreetalle, jota jumalten saareksi kutsutaan. Kirja on nuorten dekkari ja matkaseikkailu.

Lue lisää

Hieroglyfien salaisuus - nuorten seikkailukirja Egyptistä

Seikkailuja maailmalla -nuortenkirjasarjassa on julkaistu kuudes teos: Hieroglyfien salaisuus. Kirjan seikkailu vie Egyptiin, jossa Elsa ryhtyy selvittämään tuhansia vuosia vanhan faaraohaudan hieroglyfin arvoitusta. "Faarao Tutankhamon on kuuluisa hänen hautakammiostaan löy

Lue lisää

Nuortenkirja Kielletyn kaupungin aarre

Seikkailuja maailmalla -nuortenkirjasarjan viides teos, joka vie Kiinan Pekingiin keisariajan jalanjäljille:

Lue lisää

  

KUSKOIVA ja TAKKASELKÄTUNTURI

Ruska-aikaan 20.9.1999

Tässä kertomuksessa vaellus alkaa noin puolitoistakilometriä Nuoluskurun kodalta itään päin, Kuskoivan itäosan satulan yli etelään kohti Takkaselkätunturia. Karttoihin on sille kohdalle merkitty poroerotuspaikan vuoksi nähtävyystähti. Reitti on helppokulkuinen. Yhteen suuntaan matkaa tulee noin 5 km.

Syyskuussa Kuskoivan rinteessä hehkui ruska ja puolukat maistuivat vaeltajalle. Alue on edelleen aukeata 1960 tapahtuneen tulipalon ja sitä seuranneen puunkorjuun, nokisavotan, jäljiltä.

Kuskoivan itäkaakkoispuolella kohoaa Jaltakkiautoiva ja sen takana myös Venäjän tuntureita.

Kun rinne alkaa painua alemmaksi kohti Takkaselän kuusikkolaaksoa, alkaa myös entisellä paloalueella olla hieman enemmän kasvillisuutta.

Maisema kuin koru! Takkaselän laakson läpi virtaava Alemman Nuolusojan latvapuro ympäristöineen on ruskaväreissään sanoin kuvaamattoman upea.