Vaarallista rakkautta jumalten saarella

Seikkailuja maailmalla -sarjan 7. teos vie Kreetalle, jota jumalten saareksi kutsutaan. Kirja on nuorten dekkari ja matkaseikkailu.

Lue lisää

Hieroglyfien salaisuus - nuorten seikkailukirja Egyptistä

Seikkailuja maailmalla -nuortenkirjasarjassa on julkaistu kuudes teos: Hieroglyfien salaisuus. Kirjan seikkailu vie Egyptiin, jossa Elsa ryhtyy selvittämään tuhansia vuosia vanhan faaraohaudan hieroglyfin arvoitusta. "Faarao Tutankhamon on kuuluisa hänen hautakammiostaan löy

Lue lisää

Nuortenkirja Kielletyn kaupungin aarre

Seikkailuja maailmalla -nuortenkirjasarjan viides teos, joka vie Kiinan Pekingiin keisariajan jalanjäljille:

Lue lisää

  
Nousun jälkeen polku jatkuu melko tasaista tunturinummea myöten. Paikoin on hieman kosteita sivupurojen painaumia. Polku ohittaa Didnu-järven aivan rantaa myöten. Kohta sen jälkeen alkaakin selvästi hahmottua Urtasvaaran rinteet, jotka lienevät jääkauden muotoilemia.

Sivujoen ylityksen jälkeen polku lähtee nousemaan selvästi. Paikoin on hieman vaikeakulkuistakin kivikkoa. Tätä osuutta voinee pitää Lossu-reitin hankalimpana.

 Kuva: Ylityskohdan jälkeistä rinnettä "taaksepäin" nähtynä. Sivujoen laaksosta alkaa selvä nousu (kohden katsojaa), joka ei valitettavasti kuvasta ilmene.
Lossu-reitin loppuosa & Lossuhytta

Didnu-järven jälkeen on pienempi "nimetön" järvi ja sen jälkeen ennen Lossuhyttaa Njargajärvi. Pienellä kumpareella Njargajärven itärannalla oleva Lossuhytta näkyy jo melko etäältä. Taustalla avautuu Lossujärvi ja Urtasjoen laakso Urtasvaaran katveessa.

Lossuhyttassa on sekä avoin, että lukittu osa. Avoimella puolella on kolme (patjallista) sänkypaikkaa ja parvella lisää. Pöytä ja pehmustetut (!) tuolit. Päältä täytettävä kamina ei ole kovin kummoinen. Polttopuut ovat tuoreita koivunrankoja. Kamina sytyttäminen saattaa antaa hieman enemmänkin askaretta... Onneksi eteisen seinältä löytyy sentään saha ja kirveennysä.
Kuva alla: Lossuhytta. Taustanäkymä tuloreitin suuntaan.