Vaarallista rakkautta jumalten saarella

Seikkailuja maailmalla -sarjan 7. teos vie Kreetalle, jota jumalten saareksi kutsutaan. Kirja on nuorten dekkari ja matkaseikkailu.

Lue lisää

Hieroglyfien salaisuus - nuorten seikkailukirja Egyptistä

Seikkailuja maailmalla -nuortenkirjasarjassa on julkaistu kuudes teos: Hieroglyfien salaisuus. Kirjan seikkailu vie Egyptiin, jossa Elsa ryhtyy selvittämään tuhansia vuosia vanhan faaraohaudan hieroglyfin arvoitusta. "Faarao Tutankhamon on kuuluisa hänen hautakammiostaan löy

Lue lisää

Nuortenkirja Kielletyn kaupungin aarre

Seikkailuja maailmalla -nuortenkirjasarjan viides teos, joka vie Kiinan Pekingiin keisariajan jalanjäljille:

Lue lisää

  

Urtasvankan itäosa (alaosa)

Kovddosgaisin massiivi pakottaa Urtasjoen ja Urtaslaakson kääntymään kohden kaakkoa. Laakso kiertyy laakon keskiosan eteläreunan muodostavan Urtaspahdan länsipään ympäri.

Laakson alaosassa laakson pohjoisreunan muodostaa pilvien syleilemä Kovddosgaisi ja eteläreunan Urtaspahta. Niiden väliin jää Urtasjärvi. Laakson päässä näkyy Meekonpahdan "takasivu".

Alapäästään laakso on helppokulkuista nummimaata. Paikoitellen maisemaa täplittävät pienet lompolot ja purojen putamat. Kovddosgaisilta laskee Urtasjokeen hieman isompia puroja, joiden ylittäminen kuivin jaloin onnistuu vain vähän veden aikana.Urtasjärvi on suorastaan idyllinen jyrkkänä kohoavan Urtaspahdan juurella.

Kuva vas. Urtasjärvi ja Urtaspahta.
Kuva alla: Urtaspahdan länsilaki. Urtaslaaksoa Urtasjärveltä luoteeseen.