Vaarallista rakkautta jumalten saarella

Seikkailuja maailmalla -sarjan 7. teos vie Kreetalle, jota jumalten saareksi kutsutaan. Kirja on nuorten dekkari ja matkaseikkailu.

Lue lisää

Hieroglyfien salaisuus - nuorten seikkailukirja Egyptistä

Seikkailuja maailmalla -nuortenkirjasarjassa on julkaistu kuudes teos: Hieroglyfien salaisuus. Kirjan seikkailu vie Egyptiin, jossa Elsa ryhtyy selvittämään tuhansia vuosia vanhan faaraohaudan hieroglyfin arvoitusta. "Faarao Tutankhamon on kuuluisa hänen hautakammiostaan löy

Lue lisää

Nuortenkirja Kielletyn kaupungin aarre

Seikkailuja maailmalla -nuortenkirjasarjan viides teos, joka vie Kiinan Pekingiin keisariajan jalanjäljille:

Lue lisää

  

Urtasvankan länsiosa (yläosa)

Norjan ja Suomen raja on vedenjakaseutua. Norjan puolelta vedet kallistuvat Didnujokeen, mutta Suomen puolelta itään. Rajalla on aita, jonka ali on ryömittävä.

Rajalta alkaa Urtasjoen laakso, Urtasvankka. Urtasvankan yläosassa sijaitsee Lossujärvi, josta Urtasjoki lähtee laskemaan kohti Urtasjärveä.


Suomen puolella oleva Lossukämppä sijaitsee Lossujärven pohjoiskärjessä. Kämppä on avoin 6 hengen autiotupa, jossa on kerrossängyt. Tupa on melko ahdas nukkumasijojen vuoksi. Lossujärven rannalla on myös rajavartioston kelolinna.

 

Urtasjoki ja samalla Urtaslaakso laskee varsin voimakkaasti kohti Urtasjärveä. Laakson yläosaa reunustaa phjoispuolella Urtasvaaran pitkähkö massiivi. Laaksonäkymän katkaisee valtava Kovddosgaisi, jonka edessä joki ja laakso taípuvat kohden kaakkoa.

Laakson yläosa on varsin helppokulkuista. Ylitettävät sivupurot ovat pieniä. Kuva alla: Urtaksen länsipäätä kuvattuna idästä länteen.