Vaarallista rakkautta jumalten saarella

Seikkailuja maailmalla -sarjan 7. teos vie Kreetalle, jota jumalten saareksi kutsutaan. Kirja on nuorten dekkari ja matkaseikkailu.

Lue lisää

Hieroglyfien salaisuus - nuorten seikkailukirja Egyptistä

Seikkailuja maailmalla -nuortenkirjasarjassa on julkaistu kuudes teos: Hieroglyfien salaisuus. Kirjan seikkailu vie Egyptiin, jossa Elsa ryhtyy selvittämään tuhansia vuosia vanhan faaraohaudan hieroglyfin arvoitusta. "Faarao Tutankhamon on kuuluisa hänen hautakammiostaan löy

Lue lisää

Nuortenkirja Kielletyn kaupungin aarre

Seikkailuja maailmalla -nuortenkirjasarjan viides teos, joka vie Kiinan Pekingiin keisariajan jalanjäljille:

Lue lisää

  
Saavuimme Routasenkurun yläpäähän.Routasenkuru on toistakymmentä kilometriä pitkä jyrkkäreunainen kuru Vätsärin itäosassa. Etelä-pohjoissuuntainen kuru on suunnilleen Suomen ja Norjan rajan suuntainen ja lähellä rajaa, lähimmillään vain noin kilometrin päässä. Kurun pohjalla virtailee Routasenjoki, välillä kapeana ja välillä laajeten suvannoiksi ja järviksi. Rajan pinnassa Routasenjoki yhtyy Uutuanjokeen, joka Norjan puolella ennen Jäämereen laskemistaan saa nimen Munkelva.

Pienenä purona alkaa myös Routasenjoki. Puron uoma kurun yläpään kallioiden läpi on niin ahdas, että tuskinpa se riittää tulva-aikana.Halkeaman läpi latvapuro ryöpsähtää varsinaisen kurun puolelle:
Routasen kurun yläosaa:Lompolo kurussa:Lompolon alaosa:Lompolon jyrkässä rinteessä on hauskasti terasseja - aivan kuin pieniä viljelytilkkuja:Kurun yläosa päättyy Ristijärveen, jonka nimen tausta selviää paremmin karttaa vilkaisemalla:Kiersimme Routasenkurun yläosan alapäässä olevan kauniin Ristijärven ympäri ja ylitimme siitä laskevan Routasenjoen kahlaamalla. Eihän siinä paljonkaan vettä virrannut, mutta sentään kengät joutui riisumaan. Palailimme sitten Rovijärven laakson pohjoispuolta leiriimme. Louhikkoinen maasto olisi ollut ilmeisen hankalaa kulkea, mutta aivan järvien rantapenkalla astellen se oli verraten helppoa.