Vaarallista rakkautta jumalten saarella

Seikkailuja maailmalla -sarjan 7. teos vie Kreetalle, jota jumalten saareksi kutsutaan. Kirja on nuorten dekkari ja matkaseikkailu.

Lue lisää

Hieroglyfien salaisuus - nuorten seikkailukirja Egyptistä

Seikkailuja maailmalla -nuortenkirjasarjassa on julkaistu kuudes teos: Hieroglyfien salaisuus. Kirjan seikkailu vie Egyptiin, jossa Elsa ryhtyy selvittämään tuhansia vuosia vanhan faaraohaudan hieroglyfin arvoitusta. "Faarao Tutankhamon on kuuluisa hänen hautakammiostaan löy

Lue lisää

Nuortenkirja Kielletyn kaupungin aarre

Seikkailuja maailmalla -nuortenkirjasarjan viides teos, joka vie Kiinan Pekingiin keisariajan jalanjäljille:

Lue lisää

  

KUSKOIVA ja TAKKASELKÄTUNTURI

Ruska-aikaan 20.9.1999

Kuskoiva ja Takkaselkätunturi ovat Tuntsan erämaa-alueen eteläosassa Sallan kunnassa. Kuskoivan alueen puusto on tuhoutunut Sallan suuressa palossa 1960 eikä ole juuri nimeksikään uudelleen kasvanut. Tunturien väliin jäävä Takkaselän laaksoalue on komeaa kuusikkoa. Takkaselkätunturi (590 m) on puutonta nummea.

Tuntsan tieltä, noin 10 km ennen Tuntsajokea, erkanee sivutie Kuskoivan pohjoisjuurelle, jyrkkäreunaisen Nuoluskurun päähän. Tietä pääsee ajamaan henkilöautollakin. Kuskoivan jälkeen tie jatkuu vielä pitkän tovin kääntyen rajan pinnassa etelään kohti Sorsatunturia. Tien loppupää tuleekin vain runsaan parin kilometrin päähän Takkaselkätunturista, sen ja rajan väliin.

Tunturien kautta kulkee myös UKK-reitti. Sinänsä alue on niin helppokulkuista, ettei reittiä sen vuoksi tarvitse noudattaa. Kuskoivan pohjoisjuurella Nuoluskurun päässä on metsähallituksen kota. Alueesta on hyvät retkeilykartat Savukoski-Tuntsa tai Salla.