Vaarallista rakkautta jumalten saarella

Seikkailuja maailmalla -sarjan 7. teos vie Kreetalle, jota jumalten saareksi kutsutaan. Kirja on nuorten dekkari ja matkaseikkailu.

Lue lisää

Hieroglyfien salaisuus - nuorten seikkailukirja Egyptistä

Seikkailuja maailmalla -nuortenkirjasarjassa on julkaistu kuudes teos: Hieroglyfien salaisuus. Kirjan seikkailu vie Egyptiin, jossa Elsa ryhtyy selvittämään tuhansia vuosia vanhan faaraohaudan hieroglyfin arvoitusta. "Faarao Tutankhamon on kuuluisa hänen hautakammiostaan löy

Lue lisää

Nuortenkirja Kielletyn kaupungin aarre

Seikkailuja maailmalla -nuortenkirjasarjan viides teos, joka vie Kiinan Pekingiin keisariajan jalanjäljille:

Lue lisää

  

TSAHKALJÄRVELLE

Torstai-iltana 19.7.2001 lähdettiin ajelemaan Keski-Suomesta kohti Kilpisjärveä. Aamuyöstä sen verran nukutti, että Pellon Orajärvellä torkahdettiin autoissa toviksi. Autot sentään seisoivat pysäkkipaikalla... Aamun tunteina todettiin myös, että kaikki baarit, matkailukohteet, huoltoasemat ym olivat koko neljän tuulen tien varressa kiinni. Niinpä sitä aamupalaa jouduttiin odottamaan, kunnes päästiin Kilpisjärven retkeilykeskukseen. Kilpisjärven kaupassa käytiin norkoilemassa pikkuostoksia - tärkeimpänä Maaritille nimpparilahja, kun sattui olemaan hänen nimipäivänsä.

Rinkat olikin autoissa jo valmiina, joten reitin lähtöpisteessä tarvitsisi suorittaa vain vaatteiden vaihto. Sää oli pilvinen, mutta vielä lähtöpaikalla ei satanut. Saanan yläosa kätkeytyi tiiviiseen pilviverhoon.

Porukka valmiina (vas): Riku, Matti, Antti, Maarit, Päivi ja Janne.

Ensimmäinen kilometri on miellyttävää tunturikoivikkoa, joka Tsahkaljärvellä sitten harvenee ja järveltä eteenpäin kokonaan loppuu. Järveä lähestyttäessä myös polku muuttuu kivisemmäksi. Mutta alku suorastaan hemmottelee!

Tsahkaljärvi tulee näkyviin: