Vaarallista rakkautta jumalten saarella

Seikkailuja maailmalla -sarjan 7. teos vie Kreetalle, jota jumalten saareksi kutsutaan. Kirja on nuorten dekkari ja matkaseikkailu.

Lue lisää

Hieroglyfien salaisuus - nuorten seikkailukirja Egyptistä

Seikkailuja maailmalla -nuortenkirjasarjassa on julkaistu kuudes teos: Hieroglyfien salaisuus. Kirjan seikkailu vie Egyptiin, jossa Elsa ryhtyy selvittämään tuhansia vuosia vanhan faaraohaudan hieroglyfin arvoitusta. "Faarao Tutankhamon on kuuluisa hänen hautakammiostaan löy

Lue lisää

Nuortenkirja Kielletyn kaupungin aarre

Seikkailuja maailmalla -nuortenkirjasarjan viides teos, joka vie Kiinan Pekingiin keisariajan jalanjäljille:

Lue lisää

  

HALTILLE

Haltin polku Pitsukselta eteenpäin kulkee Kovdajoen vartta. Ridnin etelärinteeltä laskee polun poikki pikkupuroja, jotka tekivät polusta paikoin märän ja kuraisen.

Nousu Haltille on alkanut. Haltinlampi on jäänyt taakse. Takana näkyy Pitsusjärvi, jonne on useita kilometrejä.

Kohta aletaan saavuttaa pilvien taso. Myös Haltin rinteessä polku on merkitty oranssipäisin paaluin (kuvassa keskellä), mutta valitettavan harvakseltaan. Kun sattuu tiheä sumu (pilvi), niin on taatusti vaikea löytää seuraavaa paalua.

Haltin kivet ovat ruskeita, minkä vuoksi Haltikin erottuu jo kauaksi muista tuntureista väriltään. Varsinkin ala- ja keskirinteellä Haltin rakka on pienikokoista ja siten vaarallisen "liikkuvaista".