Vaarallista rakkautta jumalten saarella

Seikkailuja maailmalla -sarjan 7. teos vie Kreetalle, jota jumalten saareksi kutsutaan. Kirja on nuorten dekkari ja matkaseikkailu.

Lue lisää

Hieroglyfien salaisuus - nuorten seikkailukirja Egyptistä

Seikkailuja maailmalla -nuortenkirjasarjassa on julkaistu kuudes teos: Hieroglyfien salaisuus. Kirjan seikkailu vie Egyptiin, jossa Elsa ryhtyy selvittämään tuhansia vuosia vanhan faaraohaudan hieroglyfin arvoitusta. "Faarao Tutankhamon on kuuluisa hänen hautakammiostaan löy

Lue lisää

Nuortenkirja Kielletyn kaupungin aarre

Seikkailuja maailmalla -nuortenkirjasarjan viides teos, joka vie Kiinan Pekingiin keisariajan jalanjäljille:

Lue lisää

  

PITSUSJÄRVELLE

Yläperän tunnetuimpia nähtävyyksiä on Pitsusköngäs (Pihtsoskordzi), joka on Suomen mahtavin putous (17 m). Pitsusjoki laskee Pitsusjärvestä Vuomakasjärveen. Runsaan parin kilometrin matkalla on korkeuseroa peräti 100 metriä.

Pitsusjärvi on suuri, mutta karu. Järvi on saanut nimensä saamenkielisen kapustarinnan mukaan. Järven takana pohjoisessa näkyy määränpää, Haltin alueen tunturit.

Pitsuksen kämppä oli remontissa. Korvikkeena oli puolijoukkueteltta ja keittokota. Järven vastarannalla kohoaa Pitsusnjunni, joka itse asiassa kuuluu Kovddoskaisin alueeseen. Kämpän ympäristö on melko kivistä eikä kovin hyvää telttailuun, mutta kyllä sieltä muutamia kohtuullisia teltanpaikkojakin löytyy.