Vaarallista rakkautta jumalten saarella

Seikkailuja maailmalla -sarjan 7. teos vie Kreetalle, jota jumalten saareksi kutsutaan. Kirja on nuorten dekkari ja matkaseikkailu.

Lue lisää

Hieroglyfien salaisuus - nuorten seikkailukirja Egyptistä

Seikkailuja maailmalla -nuortenkirjasarjassa on julkaistu kuudes teos: Hieroglyfien salaisuus. Kirjan seikkailu vie Egyptiin, jossa Elsa ryhtyy selvittämään tuhansia vuosia vanhan faaraohaudan hieroglyfin arvoitusta. "Faarao Tutankhamon on kuuluisa hänen hautakammiostaan löy

Lue lisää

Nuortenkirja Kielletyn kaupungin aarre

Seikkailuja maailmalla -nuortenkirjasarjan viides teos, joka vie Kiinan Pekingiin keisariajan jalanjäljille:

Lue lisää

  

VUOMAKASJOELLE

Ilta Meekonilla oli kaunis, mutta ei kuitenkaan helteinen. Taustalla Annjalonin peräti noin 4 km:n pituinen pahta.

Myös sunnuntaiaamu 22.7. alkaa aurinkoisena. Meekonvaaran pahta Pierfejoen takana kylpee aamuauringossa. Lähdetään jatkamaan matkaa kohti Pitsusjärveä. Yksi teltoista ja "liikoja" tavaroita jätetään Meekonille, koska paluu tapahtuu samaa reittiä.

Jalat on vaelluksella aina lujilla. Parasta on etukäteishuolto. Eikä tullutkaan yhtään rakkoa!

Aluksi ylitetään rajusti ryöppyävä Pierfejoki. Ylitys tapahtuu kuitenkin hyvää siltaa myöten.

Meekonpahdan juurella on (erityisesti sateella) hankalahko isokivinen rakka. Sen jälkeen polku jatkuu hyväkulkuisena seuraillen Vuomakasjokea. Joki laskee Vuomakasjärven ja Meekonjärven välisellä runsaan kolmen kilometrin matkalla noin 40 m, joten koskia ja pikkuputouksia riittää. Vuomakasjoen laakso on aurinkosäällä kaunis, suorastaan idyllinen. Takana kohoaa yksi Yläperän mahtavimmista tuntureista, Kovddoskaisi (1245 m).

Täällä matkanteosta todella nauttii!