Vaarallista rakkautta jumalten saarella

Seikkailuja maailmalla -sarjan 7. teos vie Kreetalle, jota jumalten saareksi kutsutaan. Kirja on nuorten dekkari ja matkaseikkailu.

Lue lisää

Hieroglyfien salaisuus - nuorten seikkailukirja Egyptistä

Seikkailuja maailmalla -nuortenkirjasarjassa on julkaistu kuudes teos: Hieroglyfien salaisuus. Kirjan seikkailu vie Egyptiin, jossa Elsa ryhtyy selvittämään tuhansia vuosia vanhan faaraohaudan hieroglyfin arvoitusta. "Faarao Tutankhamon on kuuluisa hänen hautakammiostaan löy

Lue lisää

Nuortenkirja Kielletyn kaupungin aarre

Seikkailuja maailmalla -nuortenkirjasarjan viides teos, joka vie Kiinan Pekingiin keisariajan jalanjäljille:

Lue lisää

  

KUONNARJOHKALLE

Aletaan saapua Kuonjarvarrin satulaan. Maasto muuttuu yhä karummaksi ja kasvillisuus käy vähiin. Nousu taittuu tunturinlaeksi. Polulla on pientä kiveä, mutta helppoa kulkea.

Ollaan Kuonjarvarrin satulan päällä. Tästä polku alkaa laskeutua Kuonjarjohkan laaksoon, joka Päivin takana edessä päin jo hieman avautuu. Oikealle jää Kuonjarvarrin "nokka" ja vasemmalle laajan Kahperusvaara-alueen kaakkoisin laki (1143 m). 

Kuonjarvarrilta vehreään Kuonnarjohkan laaksoon avautuva näkymä on yksi Haltin reitin vaikuttavimmista. Valokuva ei tee sille oikeutta. Vasemmalla kohoaa Kahperusvaaran jyrkkä rinne. Paluumatkalla nousu Kuonjarvarrille on jyrkkä, mutta ei onneksi kovin pitkä.

Kuonnarjohka virtaa laaksossa matalana, paikoin yhtenä leveänä, paikoin useaan kapeampaan uomaan jakautuneena. Ainakin näin heinäkuussa joki oli helppo ylittää kiviä pitkin hyppimällä.

Kuonnarjohkalla on uusi autio- ja varaustupa. Erinomaisen viihtyisä ja valoisa. Myös autiotuvan puolella on hyvin makuutilaa. Vieressä on edelleen myös vanha kämppä. Kuonnarjohkan alueella on myös helppo leiriytyä teltassa.