Vaarallista rakkautta jumalten saarella

Seikkailuja maailmalla -sarjan 7. teos vie Kreetalle, jota jumalten saareksi kutsutaan. Kirja on nuorten dekkari ja matkaseikkailu.

Lue lisää

Hieroglyfien salaisuus - nuorten seikkailukirja Egyptistä

Seikkailuja maailmalla -nuortenkirjasarjassa on julkaistu kuudes teos: Hieroglyfien salaisuus. Kirjan seikkailu vie Egyptiin, jossa Elsa ryhtyy selvittämään tuhansia vuosia vanhan faaraohaudan hieroglyfin arvoitusta. "Faarao Tutankhamon on kuuluisa hänen hautakammiostaan löy

Lue lisää

Nuortenkirja Kielletyn kaupungin aarre

Seikkailuja maailmalla -nuortenkirjasarjan viides teos, joka vie Kiinan Pekingiin keisariajan jalanjäljille:

Lue lisää

  

Nililahden pohjukassa

Nililahden kaakkoispohjukka Harjuniemen tyvessä oli varsin sopiva leiriytymispaikka. Ranta oli hiekkaranta, uimaan houkutteleva, mutta jätettiin väliin, kun nälkä suuntasi ajatukset toisaalle. Teltoille löytyi hyvät tasaiset paikat rantapenkan päältä.

Järvellä kun oltiin, niin pitihän kalaonneakin kokeilla. Miltei eka heitolla nappasi mukavan kokoinen hauki. Turhaan ei ollut savustuspönttö mukana! Hauen kumppaniksi saatiin vielä pari pientä harria. Tosi hyviltä maistuivat!

Harjun yli kiivettiin vilkaisemaan, miten rankka puuha oli aamulla odottamassa, jos ja kun kanootteja ryhdyttäisiin rahtaamaan harjun yli. Olihan siinä korkeutta tarpeeksi, mutta onneksi matka muutoin oli vain noin 150 m. Tavarat toki olisi vietävä kantamalla.

Harjun toisella puolella oli etelämeren tyyliin hyvännäköinen "atolliriutta". Harjulla puolestaan kasvoi näyttäviä vuosisataisia petäjiä.

   
 Nililahden "biitsi"  Onkohan Nitsissä kalaa?
   
 Hauenvonkale...  ...päätyi savustettavaksi.
   
 Nitsijärven atolli  Honka, mänty, petäjä - vai aihkiko se onkin!