Vaarallista rakkautta jumalten saarella

Seikkailuja maailmalla -sarjan 7. teos vie Kreetalle, jota jumalten saareksi kutsutaan. Kirja on nuorten dekkari ja matkaseikkailu.

Lue lisää

Hieroglyfien salaisuus - nuorten seikkailukirja Egyptistä

Seikkailuja maailmalla -nuortenkirjasarjassa on julkaistu kuudes teos: Hieroglyfien salaisuus. Kirjan seikkailu vie Egyptiin, jossa Elsa ryhtyy selvittämään tuhansia vuosia vanhan faaraohaudan hieroglyfin arvoitusta. "Faarao Tutankhamon on kuuluisa hänen hautakammiostaan löy

Lue lisää

Nuortenkirja Kielletyn kaupungin aarre

Seikkailuja maailmalla -nuortenkirjasarjan viides teos, joka vie Kiinan Pekingiin keisariajan jalanjäljille:

Lue lisää

  

Palosaari

Lähdimme siis itäkaakkoon kohti Palosaaren eteläpuolta. Tuuli tuli suunnilleen etelästä, joten aivan sivutuuleen emme menneet, mutta ikävästi Pisterisalmesta kilometrien päästä tulevat aallot keinuttivat. Niinpä päästyämme Palosaaren kohdalle ja samalla Sijdasualuj-saaren suojaan päätimmekin lopettaa melonnan siltä päivältä ja leiriytyä mukavan näköiseen Palosaareen. Aamulla sitten katsottaisiin tilanne.

Palosaari on lähes kilometrin itä-länsisuunnassa ja puolisen kilometriä pohjois-eteläsuunnassa. Saaren jakaa kahteen osaan pohjois-eteläsuuntainen salmi, vaikka ainakaan ulkoiukartassa niin ei ole merkittykään. Saari on pääosin kangasmaastoa, mutta mahtuu sille pienehkö suoaluekin. Kankailla kasvaa komeita aihkimäntyjä. Rannoilla on mukavia pieniä kallioluotoja. Leirimme oli saaren etelärannalla.

Palosaaren linnusto oli yllättävän monipuolinen. Saaren itäpäässä pesi tuulihaukka, joka ahkerasti kimitti häiritsijöitään, kun kuljimme sillä suunnalla. Suolla hätäili puolestaan pikkukuovi. Vaivaiskoivujen seassa pyrähteli riekkopooikue, johon kuului ainakin kuusi lentokykyistä poikasta. Lähtipä saaren keskiosasta lentoon metsokin. 

Aamulla totesimme, että tuuli jatkui edelleen varsin voimakkaana. Kun saari tuntui aivan mukavalta paikalta, päätimme viettää saaressa koko päivän ja samalla toivoa, että tuuli illalla tyyntyisi.

Ohjelmaan kuului tietysti kalastusta. Sen tulos olikin mitä miellyttävin - eikä tämä ole mikään kalajuttu! Jannen vieheeseen tarttui pohjoisrannalla todellinen suurharri, joka yllättävänkin helposti saatiin ylös, vaikka haavikin sattui olemaan kanootissa. Harrin tarkka mitta oli 55,5 cm (oikealla mitalla mitattuna). Vaakaa meillä ei ollut, joten paino jäi selvittämättä. Jälkeen päin olemme todenneet, että tuolla mitalla harri asettuisi vuositilastojen kärkipäähän vieheellä saatuna. Heti seuraavalla heitolla tarttui toinen iso harri, mutta se onnistui hyppäämään irti juuri ennen rantaa.

Harri pääsi tietysti savustuslaatikkoon. - Ah, mikä nautinto!

 

Palosaaren etelärannalla on mukava leiriytymispaikka.  Teltoille löytyy tasanteet aihkien keskeltä.  Nuotiopaikan sai rantakiville. Inarin veden puhtaudesta emme olleet varmoja, mutta joimme sitä ongelmitta suoraan järvestä. 

 

Saaren itäpään niemi. Keskisaaren (vas.) ja Sijdasualujin (oik.) välistä avautui salmi etelään.  Inarin vesi on kirkasta. Taustalla Keskisaari, kaakon suunnalla. Palosaaren pohjoisrannan pikku lahti.

 

 

Janne kalastelee saaren itäpäässä.  Saaren pohjoisrannalta löytyi sitten se suuri harri! Pituus 55,5 cm.  Miinus ihailee Inarin sinistä avaruutta. Taustalla (pohjoisen suunnalla) Kyynelvuonon suu. 

Mikäpä on nauttia aamupalaa tässä ympäristössä!  Lomailua Palosaaren idyllissä.  Onkimiehet.