Vaarallista rakkautta jumalten saarella

Seikkailuja maailmalla -sarjan 7. teos vie Kreetalle, jota jumalten saareksi kutsutaan. Kirja on nuorten dekkari ja matkaseikkailu.

Lue lisää

Hieroglyfien salaisuus - nuorten seikkailukirja Egyptistä

Seikkailuja maailmalla -nuortenkirjasarjassa on julkaistu kuudes teos: Hieroglyfien salaisuus. Kirjan seikkailu vie Egyptiin, jossa Elsa ryhtyy selvittämään tuhansia vuosia vanhan faaraohaudan hieroglyfin arvoitusta. "Faarao Tutankhamon on kuuluisa hänen hautakammiostaan löy

Lue lisää

Nuortenkirja Kielletyn kaupungin aarre

Seikkailuja maailmalla -nuortenkirjasarjan viides teos, joka vie Kiinan Pekingiin keisariajan jalanjäljille:

Lue lisää

  

SORSATUNTURI

17.7.1999

 

Kuivalla säällä Sorsan rakka on tottuneelle rakankulkijalle varsin helppo nousta, koska rinne ei ole kovinkaan jyrkkä. Puurajan yläpuolella alkaa näkymä avartua ja mm. naapuritunturi Kaunisoiva tulee esiin.

Sorsan laki on pitkä ja tasainen. Laki on varsin miellyttävä kulkea, sillä kivien välissä on mukavasti nummea ja elävöittävää katajikkoa. Laen koillispäässä näkyy Sorsan varsinainen kartiomainen huippu.

Vielä viimeinen ponnistus Sorsatunturin huipulle (628 m).

Näkymä Sorsalta etelään. Lähimpänä näkyy Sorsan oma tasainen parikilometrinen laki. Sen jatkona kaartuu Toresvaara, jonka itäpuolella vihertää Lautakota-aapa. Saattaapa vielä kauempaa osua silmiin myös Saukkojärven välke.