Vaarallista rakkautta jumalten saarella

Seikkailuja maailmalla -sarjan 7. teos vie Kreetalle, jota jumalten saareksi kutsutaan. Kirja on nuorten dekkari ja matkaseikkailu.

Lue lisää

Hieroglyfien salaisuus - nuorten seikkailukirja Egyptistä

Seikkailuja maailmalla -nuortenkirjasarjassa on julkaistu kuudes teos: Hieroglyfien salaisuus. Kirjan seikkailu vie Egyptiin, jossa Elsa ryhtyy selvittämään tuhansia vuosia vanhan faaraohaudan hieroglyfin arvoitusta. "Faarao Tutankhamon on kuuluisa hänen hautakammiostaan löy

Lue lisää

Nuortenkirja Kielletyn kaupungin aarre

Seikkailuja maailmalla -nuortenkirjasarjan viides teos, joka vie Kiinan Pekingiin keisariajan jalanjäljille:

Lue lisää

  

SORSATUNTURI

17.7.1999

 

Paluureittimme kulki Kaunisoivan länsikärjen ja Vuonneloselän kautta Tuntsan tielle. Kaunisoivan alarinteen kauniin kuusikon ylle kohoaa Sorsatunturin autereinen huippu.

Vuonneloselässä on komeaa sekametsää, jossa on joukossa todella mahtavan kokoisia aihkeja ja keloja. Metsä-Lappia parhaimmillaan. 

"Käärme" on kuitenkin luikerrellut tänne Metsä-Lapin idyllin keskelle. Vain muutaman kymmenen metrin päähän UKK-reitin polusta oli runneltu metsätraktorin ura. Osittain hakkuut jo olivat alkaneetkin. Keloja oli kaadettu jopa niin, että ne vielä lojuivat UKK-reitin polun päällä! Käsittämätöntä luonnonarvojen tuhoamista Metsähallitukselta! Pitää olla varsin erikoinen laskukone sillä metsän"hoitajalla", joka saa näyttämään plussaa 500-vuotiaan aihkin tuhoamisen sellukattilassa.

Vuonneloselän alue oli tällä kohdalla yli 300 metrin korkeudessa, joten kysymys oli myös ns. lakimetsän tuhoamisesta. Metsähallitus teki näillä seuduilla laajoja hakkuita, joista on kerrottu mm. Luonto-liiton sivuilla. Valitettavan ikävä maku jäi suuhun muutoin mukavasta retkestä.