Vaarallista rakkautta jumalten saarella

Seikkailuja maailmalla -sarjan 7. teos vie Kreetalle, jota jumalten saareksi kutsutaan. Kirja on nuorten dekkari ja matkaseikkailu.

Lue lisää

Hieroglyfien salaisuus - nuorten seikkailukirja Egyptistä

Seikkailuja maailmalla -nuortenkirjasarjassa on julkaistu kuudes teos: Hieroglyfien salaisuus. Kirjan seikkailu vie Egyptiin, jossa Elsa ryhtyy selvittämään tuhansia vuosia vanhan faaraohaudan hieroglyfin arvoitusta. "Faarao Tutankhamon on kuuluisa hänen hautakammiostaan löy

Lue lisää

Nuortenkirja Kielletyn kaupungin aarre

Seikkailuja maailmalla -nuortenkirjasarjan viides teos, joka vie Kiinan Pekingiin keisariajan jalanjäljille:

Lue lisää

  

SORSATUNTURI kesäkuu 2001

Menimme Sorsalle reittiä, joka lähtee Sorsajoen sillan kupeesta, pari kolme sataa metriä kuuluisan Tuntsan Pubin tienhaarasta pohjoiseen. Nimestään huolimatta tämä Tuntsan Pubi ei siis ole Tuntsalla, vaan Naruskajärven eteläpuolella Tuntsalle menevän tien varressa.

Matkaa Sorsatunturille tätä reittiä tulee sellainen 12 km yhteen suuntaan. Reitti on helppo kulkea. Sorsalla käy helposti päivävaelluksenakin, aikaa menee esimerkiksi 8 - 12 tuntia.

Reilu pari kilometriä reitin alkupäästä on autokelpoista. Niinpä mekin sorruimme houkutukseen ja ajoimme autolla ne pari kilometriä Kotatsiaapalta laskevan puron sillan lähettyville.

Vielä vähän matkaa polku oli oikeastaan varsin hyväkuntoinen "kärrytie".

Sorsajoki on muutaman kilometrin jälkeen kutistunut melko kapeaksi latvapuroksi. Polku on merkitty oranssein nauhoin, jotka paikoitellen ovat hävinneet. Polulla on melko helppo pysyä, kunhan haarautumissa pysyy hereillä.

Parikymmentä metriä polusta alavirtaan löytyi puron yli kaatunut puu, jota pitkin oli helppo mennä kuivin jaloin. Vaellussauvasta oli suurta hyötyä tasapainnoillessa.

Reitin alkutaipaleella metsät ovat "mäntyisiä", mutta muuttuvat melko pian komeiksi kuusikoiksi, jotka ovatkin koko tuolle alueelle tyypillisiä.