Vaarallista rakkautta jumalten saarella

Seikkailuja maailmalla -sarjan 7. teos vie Kreetalle, jota jumalten saareksi kutsutaan. Kirja on nuorten dekkari ja matkaseikkailu.

Lue lisää

Hieroglyfien salaisuus - nuorten seikkailukirja Egyptistä

Seikkailuja maailmalla -nuortenkirjasarjassa on julkaistu kuudes teos: Hieroglyfien salaisuus. Kirjan seikkailu vie Egyptiin, jossa Elsa ryhtyy selvittämään tuhansia vuosia vanhan faaraohaudan hieroglyfin arvoitusta. "Faarao Tutankhamon on kuuluisa hänen hautakammiostaan löy

Lue lisää

Nuortenkirja Kielletyn kaupungin aarre

Seikkailuja maailmalla -nuortenkirjasarjan viides teos, joka vie Kiinan Pekingiin keisariajan jalanjäljille:

Lue lisää

  

SORSATUNTURI kesäkuu 2001

 

Sorsatunturin (629 m) huippu on saavutettu. Näkymät naapurituntureille avautuvat. Suon takana näkyy Kaunisoivan rinne. Aivan lähietäisyydellä ovat myös Jäkälätunturi ja Takkaselkätunturi. Sorsatunturi on aivan rajavyöhykkeessä kiinni, joten idän puolella "sormituntumassa" on Venäjä.

Päivä oli kaunis, mutta tuulinen - kuten Sorsalla usein. 

Sorsan juurella on Vaarinkehuman autiotupa (vanha) ja uudempi varaustupa. Vaeltajille Vaarinkehuma on hyvä paikka "tankkaukseen" ja tarvittaessa rinkkojen jättämiseen Sorsan huiputusta varten. Vaarinkehumassa oli aikaisemmin myös kota (merkitty useisiin karttoihin), mutta ainakin kesällä 2001 se oli purettuna.